Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Geen vakantie, toch druk: files en parkeerchaos bij de Efteling

Het was maandagochtend druk op de route naar de Efteling. Bijna alle wegen naar het attractiepark slibden daardoor dicht. Ook zijn meerdere parkeerplaatsen open, omdat het dringen is om een plek. Hoe kan dat op een doordeweekse dag, terwijl de herfstvakantie nog moet beginnen?

Automobilisten die proberen via een sluiproute de Efteling te bereiken kwamen van een koude kermis thuis. De parallelweg was dicht door werkzaamheden. Daarom moesten automobilisten die via de Bevrijdingsweg, Vaartstraat en Horst de Efteling wilden bereiken dwars de woonwijk door. Pas aan het begin van de middag loste de drukte op de wegen rondom het pretpark op.

Verkeersregelaars geven aan niet te weten waarom het zo druk was op de route naar de Efteling. Een ongeval vanochtend bij Waalwijk zou voor drukte hebben gezorgd. Ook binnenwegen stonden vast. Net als de Europalaan, die direct uitkomt op de parkeerplaats van het pretpark.

‘Drukker dan op normale doordeweekse dag’

Efteling-woordvoerder Steven van Gils heeft wel een verklaring voor het grote aantal bezoekers. De drukte is volgens hem mede te verklaren door de Dag van de Leraar. Die vindt elk jaar op 5 oktober plaats. Vaak krijgen leerlingen van basisscholen dan vrij. Maar dit jaar viel die speciale dag in het weekend.

Om die reden kiezen veel scholen ervoor deze dag op vrijdag 4 oktober of op maandag 7 oktober te vieren. Dat is dus vandaag. Zo zijn kinderen alsnog extra vrij. ,,Veel gezinnen gaan op zo’n dag naar de Efteling. We waren daarom voorbereid, maar het is wel drukker dan op een normale doordeweekse dag.’’

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *