Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Het eerste skiweekend van 2024/2025: Een verslag uit Stubai, Sölden en Hintertux

Skiseizoen 2024/2025 is nu écht van start! De eerste niet-zomerskigebieden hebben de liften en pistes geopend. In Sölden en op de Stubaier Gletscher in Oostenrijk gingen wintersporters de afgelopen dagen weer voor het eerst de piste op. Ook de Hintertuxer Gletscher heeft de pistes opnieuw geopend na een korte sluiting.

Skistart in verschillende skigebieden

Na de september sneeuwdump, die begin vorige week eindigde, ziet het er nu hemels uit in het hooggebergte. Verschillende gletsjerskigebieden besloten eerder te openen om optimaal gebruik te maken van deze ideale omstandigheden. Hoewel de sneeuw in de lagergelegen gebieden grotendeels is weggesmolten, is het op hoogte nog steeds een groot winterwonderland.

Skistart 2024/2025

Hoewel je in enkele skigebieden in de Alpen ook in de zomer, lente en herfst kunt skiën, begint het officiële skiseizoen vaak pas bij de opening van de eerste wintergletsjergebieden. Skigebieden zoals Sölden en de Stubaier Gletscher waren er dit jaar snel bij en gingen afgelopen weekend voor het eerst open. Veel wintersporters maakten van de gelegenheid gebruik om de vers geopende pistes te testen.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *