Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Skiën Kan Vandaag al in Dit Skigebied!

YES! Het wintersportseizoen in Oostenrijk is echt begonnen. De enorme sneeuwval van afgelopen weekend en de lage temperaturen zorgen er voor dat ook in Sölden het skiseizoen van start kan gegaan. Eerder deze week werd bekend dat ook op de Hintertuxer gletsjer en de Stubaier gletsjer geskied kan worden.

2 liften en 1 piste open

Vanaf vandaag heeft het skigebied 2 liften en 1 piste geopend voor wintersporters. De kabelbaan ‘Schwarze Schneidbahn’ is actief. Hiermee kan je naar de top van de Rettenbachgletsjer. Ook is de sleeplift ‘Karleskogel’. Afdalen kan over piste 32 die speciaal daarvoor is geprepareerd. Tijdens onze bezoek aan het Ötztal hebben wij deze gedaan en het is echt een fijne afdaling over een hele lange, brede piste.

Wil jij dit weekend al de piste op? Zorg er dan voor dat je op tijd bent, de eerste gondel gaat om 09:00 uur en om 15:30 gaat de laatste gondel Ook de sleeplift is geopend van 09:30 uur tot 15:30 uur.

Na een paar afdalingen kan je ook al in het Marktrestaurant op de Rettenbachgletsjer terecht om voor het eerst deze winter te apres-skiën.

Over skigebied Sölden

Skigebied Sölden is een van meest bekende en populaire skigebieden in Oostenrijk. Het skigebied is sneeuwzeker, immens groot en super veelzijdig. Vanwege de hoge ligging en de aanwezigheid van twee gletsjers, hoort het tot de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Skigebied Sölden omvat meer dan 140 kilometer aan pistes. In het skigebied is 70 kilometer aan blauwe pistes, 40 kilometer aan rode pistes en 27 kilometer aan zwarte pistes te vinden. Het dorp Sölden ligt op 1.350 meter en het hoogste punt van het skigebied is 3.344 meter.

Naast sneeuwzeker is Sölden ook erg kindvriendelijk. Bij de Gigijoch zijn een aantal leuke funslopes voor kinderen te vinden. Ook zijn er genoeg skischolen (met Nederlandse skileraren) te vinden.

Er is ruime keuze aan hotels en appartementen in Sölden. Het dorp is echter niet goedkoop. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de andere dorpen in het Ötztal te verblijven. In Ötz, Umhausen, Längenfeld, Niederthai of Sautens bijvoorbeeld. Vanuit al deze dorpen rijdt een gratis skibus die je naar de piste brengt.

Ben jij al klaar voor de winter?

Je zou vandaag maar op de piste staan.. om jaloers van te worden. Wij gaan onze skispullen maar vast van zolder halen dit weekend. Eens kijken of alles nog compleet is, past en of we misschien de skibril of de skihelm moeten vervangen. Hoe zit het met jou? Heb jij je ski uitrusting al gecontroleerd? en je wintersport 2025 al geboekt? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal informatieve en inspirerende artikelen.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *