Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Reis Met TGV Kan Duurder Worden Door Nieuwe Bagagetarieven!

Opgelet met bagage op de TGV: de Franse spoorwegmaatschappij SNCF laat rekent sinds midden september aan voor teveel of te grote koffers!

Sinds maandag 16 september 2024 heeft de SNCF nieuwe bagageregels aan boord van TGV-treinen. Als passagier mag je nu maximaal twee grote stukken bagage (70 cm x 90 cm x 50 cm) en één stuk handbagage (30 cm x 40 cm x 15 cm) meenemen. Ga je over deze limiet, dan kan dat je duur komen te staan: een boete van 50 euro voor elk bagagestuk dat niet aan de limiet voldoet of de limiet overschrijdt. De boete kan oplopen tot 150 euro als de SNCF vindt dat de bagage overlast veroorzaakt of gevaarlijk is.

Maatregelen voor veiligheid en comfort

De SNCF verdedigt deze nieuwe regels door te wijzen op veiligheid en comfort. “Onze klanten, maar ook ons personeel, kunnen te maken krijgen met veiligheidsproblemen aan boord (koffers die uit de bagagerekken vallen) of met doorstromingsproblemen,” legt de Franse treinmaatschappij uit. Met de toename van het aantal passagiers, vooral tijdens de vakantieperiodes, zijn treinen vaak overvol, waardoor het bagagebeheer ingewikkelder wordt.

Uitzonderingen en specifieke limieten

Er zijn een aantal uitzonderingen: buggy’ssteps en muziekinstrumenten tellen mee als grote bagagestukken. Let erop dat je de limieten niet overschrijdt, anders kan het zijn dat je moet betalen.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *