Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Vail Resorts richt zich op de overname van een extra skigebied in Europa

De afgelopen maanden hebben we vaker bericht over de ambitieuze plannen in Europa van het Amerikaanse bedrijf Vail Resorts. Stukje bij beetje neemt het bedrijf Zwitserse skigebieden over. Dit begon met Crans Montana en Andermatt, nu ligt de aankoop van Flims Laax Falera op tafel.

Nieuwe plannen Vail Resorts

Het eerste Europese skigebied werd in 2022 gekocht door het Amerikaanse bedrijf. Vail Resorts beheert enkele van de grootste skigebieden in de VS en de stap naar Europa was al lang gepland. Binnen het bedrijf waren er al jaren plannen om uit te breiden naar Europa, waaronder skigebieden in Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Eind mei bood zich de kans aan om Andermatt over te nemen en deze werd ook aangegrepen. Nu lijkt de weg naar een derde skigebied in Europa te zijn ingeslagen. Met de aankoop van Flims Laax Falera wil het Amerikaanse bedrijf nog verder uitbreiden.

Gesprekken gestart

Volgens de laatste berichten in de media zijn de gesprekken om het skigebied over te nemen begonnen. Het is geen geheim dat Vail Resorts verder wil uitbreiden in Europa; deze stap komt dan ook niet als een verrassing.

Toekomstplannen

Op dit moment beheert Vail Resorts 42 skigebieden in vier verschillende landen. Het bedrijf toont ook interesse in het overnemen van onder andere Verbier, zo verklaarde een verantwoordelijke van het bedrijf in een recent interview. “In principe is Vail Resorts geïnteresseerd in bedrijfsstructuren waarbij één contactpersoon veel eigendom kan overdragen, zodat een overname relatief eenvoudig is,” aldus Besson.

Het is duidelijk dat het bedrijf grote plannen heeft in Europa. Naast Zwitserland heeft Vail Resorts ook toekomstplannen in Oostenrijk. “We zijn erg enthousiast over Europa. De skimarkt in Europa is bijna drie keer zo groot als die in Noord-Amerika,” zei Lynch tijdens een interview met CNBC in november.

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *